Full rulle på Hawaii

Longboard sessongen er difinitivt over, vi er i januar og snøen er 1 meter høy i fjellet og de harde av de harde har trekt innen dørs, feks Kyrre og st Olav for å skate støv og betong. Selv om Norge ikke er skatebar vinterstid er mulighetene for de som har litt cash, tid og liker å reise, uendelige. Det finnes steder der ute som jeg vil kalle endeløs sommer, noe man drømmer vått om her i stavanger når regnet høljer ned.

Dette stedet kalles Hawaii, riktig nok tok jeg turen dit i november, men da lå tempraturen på 30 – 40 grader pluss, noe som etter min smak var mer enn varmt nok. Fikk høre at det kaldeste vinteren Hawaii har hatt er 14 grader. Hawaii består av flere øyer, men de fleste vil nok gjenkjenne byen Honoululu, som er hovedstaden i staten Hawaii eller kalt stat of Aloha som de lokale sier. Honoululu finner du på øya Ohau, for de som skal gå nærmere på geografien. De fleste forbinder Hawaii med surf, Big Waves, North Shore og de virkelig store surfe konkurransene. Alt dette finner du på øya Ohau. Her er det virkelig muligheter for å både surfe og kjøre sikkelig downhill skate. Fikk dessverre ikke testet surfen, litt genrelt pga at jeg lider av vannskrekk og pådro meg skader som ikke tålte fuktighet. Honoululu er et godt utgangspunkt for skate, både vanlig, crusing og downhill. Finnes mange skate parker rundt om i Honoululu og det er ikke uvanlig at de lokale starter eller slutter en session i en sikkelig bowl eller pool før turen går videre til å kjøre ned hårete, tighte og svingete bakker som feks Tantalus. Fikk testet håndfull utvalgte bakker, men Tantalus er noe for seg selv.

Svingete bakke på Hawaii

Enden av bakken finner man bare 5 – 6 laange stein kast fra Honoululu down town ved Makiki heights. En liten fjelltopp, men som til tilgjengjeld er bratt, dekt av jungel og har en vei som går til toppen og ned på den andre siden. Ryktene skulle være fra de lokale er at det finnes rundt 57 hårnåler, dog til sammen om man regner begge sidene. Jeg kom ut av telling. Ikke den rakseste bakken jeg kjørte, men den desidert mest tekniske og gøyale bakken på Hawaii. Farten er rundt 55 – 65 kmt, men veien er smal og har noen sinnsyke hårnåler som til tider er orgasmiske å kjøre. Fikk dessverre ikke testet baksiden så mye, men tipper at farten er vesentlig høyere der pga litt mindre hårnåler. Lite trafikk og nesten ingen bebyggelse på toppen. Jeg vil si at Tantalus er en inner tier på hvilken type spot man vil komme over hvis man tar turen til Hawaii. Første runnet var litt ekelt, klamt og klaus i denne tette jungelen. Men etter 2-3 run satt ann som ei kule. Sjekk ut videoen og bildene fra en av de lokale, Mackenzie Yoshida.

Mackenzie sin blogg : http://wheelturnerhawaii.blogspot.com/

Hvis Hawaii skulle friste er mulighetene mange, man ønsker selvfølgelig å hooke up med andre og lokale. Miljøet er passe stort og det er en hard liten kjerne som kjører aktiv, spesielt i helgene. Vil abefale og følge med på facebook. De lokale kjører ofte outlaw konkuranser, kalt Oahu Winter Outlaw Series. En serie race rundt om på øya Ohau, et absolutt møte punkt for alle som kjører downhill på Hawaii, som regel fra 20 – 40 stk som møter opp og her er det gode muligheter for å avtale guide for de gode spottene etter på. Husk at disse konkuransene er out law konk, dvs ikke lovlige, veien blir ikke sperret og det er viss fare for at politet kan stoppe hele konkuransen. Downhill er ikke lovlig på Hawaii, så vær obs på politiet. Kan resultere i bot og beslag av brett. Ikke noe stort problem, men å ha med en lokalt kjent kan være bra.

Fra PineApple Cup 2010 i november.

Vil også anbefale å ta turen innom Bikefactory på Honoululu, butikken som selger sykler og longboard. Der finner du gutta som kjører longboard, et greit utgangspunkt for å fiske etter informasjon og et sted som har sikkelig utvalg av utstyr. Husk at selv om Hawaii er del av USA, har de ikke alltids det samme utvalget og de samme prisen som du finner på main landet.
 
http://bikefactoryhawaii.com/

  • Andreas

    Ser ut som du hadde en syk tur mikko. Veldig god artikkel og kule videoer! klemz