Tid for fiksing av longboard utstyret.

Vi er i desember og i hardeste julestria, det er vått og kaldt der ute. De fleste har nok trødd alt av knebeskyttere, hansker og brett lengst inne i skapet. Det er den tiden på året man enten har gått i dvale eller tatt turen til fjells for å bedrive snø aktiviteter slik som ski og snøbrett. Men jeg som kanskje flere har nitidig skrudd fra alt av skruer, hangar, baseplate osv for å pusse og gnikket av høstens salt og skitt, samt for å ta en vare opptelling. Noen bruker denne tiden for surfe på «nettet» handle inn nye brett og stasj. Det ikke alltid pengene rekker til, når man skal velge fete trucks til 2500 – 3000 kr eller en uke sick rides på veko. Skal man ha det riktig utstyret og det kuleste brettet er det lurte å bruke tid og penger nå for å handle inn nå. Slik at man har råd til å cruse og rippe de kule spotten, når sola varmer og det er tid for får å henge utendørs i barisen eller i tshorta. Eller satser man på at nissen disker opp på juleaften?. Det er alltid kult å ha det nyest og feteste trucksa eller brettet nå sessongen er igang igjen.

Personlig kjører jeg en salig blanding av god gammelt utstyr spedd med noen nytt for å «teste» og få skiftet ut det som ikke funke eller som må kastes. Holdning er at utstyres skal være skikkelig brukt og skal se brukt ut. Brett skal kjøres til sprekker eller mistes uten for et stup. Truckene skal bendes sikkelig før de skiftes ut. Det er greit at utstyret er på plass nå sola lyser og asfalten er varm. Derfor bruker jeg tiden nå til vareopptelling, handle inn nytt stasj og fikse gammelt.

Kjørt denne sessongen på Rayne Avenger og tideligere hatt en Comet Voodoo Doll som kjøpt for 2010 sessongen. Dollen har blitt lite brukt denne sessongen og har kun blitt brukt som reserve brett eller reserve setup. Har nå pimpa opp Dollen med nye Gunmetal Magnum 9,0″, nytt griptape og med Sicktail. Voila nytt brett 🙂 Satser på bruke Dollen til cruse, freeride og til urban bruk, ser litt rar ut med sicktailen. Men bør absolutt være muligheter for å bruke tailen mer enn å ha den til pynt? Kjører safe med Avengern og Area K-3 truckene. Bytter ut griptapen og noen rustne skruer. Bør funke for de virkelig store bakkene som det gjorde i år-

Da er det bare å telle på knappene og håpe på at sola snur snart. Utstyret er sjekket og linet opp, skinndressen er satt til tørk. Neste er å sjekke hull, fikse nye hansker og hjelm.

Kjør hardt, vær safe.

Mikko Aijala

Stavanger.