Velkommen til Vik.

Etter kald og regtung x2 Volda påsken 2011 fikk vi en godværs dag på Vik. Ingen ting har vært et så klart skille mellom vinter og vår som dette. Snø og brøyte kanter på toppen og sol og 18 + o bunn. Vikafjellet er en av de heftigste spottene og du kan ikke har vært innom ekstremsport veko uten å ha kjørt ned Vikafjellet, nærmere 1000 høyde meter, 1,5 mil, bred og oversiktlig vei skal du lete lenge etter. Du kan enten cruse og leke deg nedover, eller hive på deg skinndressen og dra på i 80 – 90  km/t . Scenen er vannvitig og tar pusten fra de fleste og alt dette ender på kaien i beste Sogn og Fjordane stil, Kodak moment delux. Fikk dessverre ikke kjørt Vikafjellet under ekstremsport veko iår, men fikk jaggu skviset inn et par runs i påsken. En tur som gikk Stavanger – Volda – Stavanger, med ca 25 timer bilkjøring og veldig lite brett-kjøring. Men en slik tur ned Vikafjellet tar kaka uansett hvor lang og kjedlig bilturen er. Må si at de fleste spotten vi sjekket opp var under 10 – 50 cm snø!!!

Må si at det er digg å kjøre uten knebeskyttere, men det er jaggu digg å ha når du trenger de.

Velkommen (Velkomen) til Vik.

Mikko Aijala

Stavanger.