Gratis lavterskelkonkurranse og samling i rulleskianlegget på Holmenkollen

Det synes at Lorenza D. Walker er ei engasjert og glad jente, og som ønsker at andre får oppleve gleden ved å samles under race og konkurranser. Så da noen i facebookgruppa «Downhilltråden» etterlyste en konkurranse i rulleski anlegget på Holmenkollen, lot hun handlingen snakke for seg.

Lorenza inviterer til race med lav terskel og en slidejam der alle kan utfolde sin kreativitet. Og dette skjer kl. 12:00 søndag den 20. september i Rulleskianlegget på Holmenkollen.

Racet går fra toppen av rulleskiløypa bak selve skihoppet. Lorenza sier bakken er perfekt å kjøre enten for første gang, og om man vill prøve seg på race formatet. Eller om man har kjørt en del og vill utfordre seg selv til tight kjøring. «Bakken er ganske smal, men funker perfekt til tomanns heat.»

Slide jam’et gjennomføres i den bratte og brede delen av rulleskiløypa som går under brua til høyre og lengst vekk fra skihoppet. Denne veien er som sagt bred, så her blir det god plass til å prøve på alle mulige slags steezy og kreative slides. Og det ryktes om kåringer i kategoriene raskest, lengst og mest kreativ.

På spørsmålet om hvem konkurransen er for er svaret tydelig. «ALLE!». Lorenza legger vekt på at de to konkurransene er mest for å ha det gøy sammen, og for å gi alle som vil en dag der de kan utfordre seg selv og andre i et gratis arrangement. Hun tror dette kan være en bra måte å introdusere nykommere til longboard- og downhillskatemiljøet som finnes i Oslo og rundt om i Norge.

Som arrangør har Lorenza noen forventinger til denne søndagen. Hun vil ha mye skate, latter og folk som myngler og koser seg med nye og gamle venner.

«Jag håper å få til en sikker og stoka event, som inspirerer nye att prøve på longboard i fremtiden. Men også å vise att man kan gjøre slike ting og att det ikke er så vanskelig å få til.» Sier Lorenza D. Walker.

Det er liten tvil om at dette kan bli et super stoka event. Derfor oppfordres du til å komme fordi du er stoka, eller ønsker å bli det ved å skate, prate, heie, grille, filme, ta bilder, hoppe og danse. Og du er hjertelig velkommen til å ta med deg noen, enten det er mamma, pappa, brorsan, søstern, bestemor, bestefar eller naboen til oldemor. Og du kan få grilla maten din på stedet. Så legg søndagsturen til rulleskianlegget på Holmenkollen den 20. september kl 12:00.

Som skater er du pålagt å bruke hjelm og hansker, itillegg står du fritt til å bruke det sikkerhetsutstyret du selv føler behov for under arrangementet.

Se mer om arrangementet på https://www.facebook.com/events/1070485232963482/