Skate i trygge omgivelser

Med konsekvenser som skader og dødsfall i bakhodet ønsker vi å informere kort om skating i trygge omgivelser.

Med trygge omgivelser menes f. eks. bakker uten trafikk, eller med muligheter til å sperre den helt. Eller åpneplasser og svinger der det er lett å se om det er klart. Bruk av spotter i blinde svinger kan også være til stor nytte så lenge alle er oppmerksomme og kommunikasjonen er tydelig.

Men det sikreste alternativet kan kanskje sies å være organiserte konkurranser. Der har du mulighet til å skate en sikret bakke med polstring i svinger og utsatte steder. Samt sperret for trafikk, og med flaggvakter som varsler om noen har falt i løypa.

En stor del av det å være på konkurranse, kanskje den største for mange, er nettopp det å ikke konkurrere. På konkurranser kan du henge med venner, gamle og nye, og utvikle egne ferdigheter i treningsrundene før racet.

Vi vil derfor oppfordre alle som ønsker å ta sin longboardskating videre fra flat mark til nedoverbakke om å bli med på organiserte konkurranser, uten å føle pres på å skulle prestere noe annet enn å ha det gøy.

 

Førstkommende konkurranse er 16 april. Se mer her.