God stemning i Japan

Lorenza «Ladyballz» Walker tilbrakte største delen av Mars i Japan. Og vi har tatt en prat med henne om det som i utgangspunktet var en klassetur, men som brett entusiast var det lite tvil om at høydepunktet var skatinga. Vi gleder oss over at hun deler noe av sin opplevelser fra Japan med oss.

Jenter repper og ripper. Foto: Yousuke Hosoda

Jentene repper og ripper. Foto: Yousuke Hosoda

Hun hooket opp med noen lokale jenter som ønsker et voksende japansk downhillmiljø, de tok henne med på årets første offisielle session like utenfor Tokyo. På session var det skaterer i alle aldre, også familier der groms og besteforeldre shreddet sammen. Yngstemann på 10år rippet som en gud, sier hun og virker begeistret over at det var to rippere der som var mye eldre enn Cedric Cornell. De eldre skaterne på 73 og 75 år, startet å surfe asfalt for to år siden blitt hekta forteller hun. Det er noe som kan sies å være en respektabel alder begynne å skate i, og et eksempel på at alder i seg selv ikke er et hinder for å ha det moro på brett.

Hun forteller at det gjorde inntrykk på henne at det var så stor bredde i alder, kjønn og bakgrunn. Det var mange som hadde skatet en sesong, eller noen måneder og det var mange av de over 30 år som var gira på å lære mer, sier hun. «Siden når dem dudesen som var over 70 år joinet oss, så blei det bare ända mer wow.» – Ladyballz. De eldre som hun snakket med så ikke på alder som en hindring, men heller at skatingen gir dem noe gøy å drive med ved siden av jobb og familie.

I det lokale Tokyomiljøet er det freeriding som gjelder, og hun forteller om en gjeng som er mer opptatt av å ha det gøy sammen, enn å konkurrere mot hverandre.

«Det var skikkelig god stemning i hele dag, der det fantes en plass før å øve dance movesen å hippie jumps. Samt en liten kort bakke der folk øvde på standies å tech sliding. Eftersom Japan er ett veldig familiebasert samhell så fikk du samme følelse på meet-upen. Folk i alle aldrer og man øvde, fallt, hjulpet å hejjade på varandre. Folk lånte ut tingene sine, spurte og log masse. Det var noe som traff mitt hjerte.» – Ladyballz

Lorenza sammen med munken Yoshi Mitra og hans familie. Foto: Yousuke Hosoda

Lorenza sammen med munken Yoshi Mitra og hans familie. Foto: Yousuke Hosoda

Uken etter kjørte de til Mt Fuji, som er Japans høyeste fjell, for å sjekke om veiene var bare for snø. Det ryktes om en fin spott med mange sweepers og fin natur. Dessverre hadde ikke den Japanske værguden gjort klart for downhill, for snøen lå tjukt over veiene. Dette stoppet ikke Ladyballz, og sammen med de lokale dro de til en annen bakke ikke så langt fra Mt Fuji. Der hooket de opp med noen eldre shreddere som var blitt hekta på downhill, en av dem var også praktiserende munk. Det hele utviklet seg til en solid dag, med mange runs og high fives. Bakken som var lang og full av sweepers, lå inne i en vakker dal med en natur hun beskriver som spirituel.

Frøken Ladyballz sier hun synes det har vært en perfekt start på sesongen. Det å få møte en annen kultur, og et annet skatemiljø har gjort inntrykk på henne. Hun ønsker å ta med seg den stoken som fantes der, og håper at det norske miljøet kan bli like variert i kjønn, alder og nationalitet.

På turen hadde Lorenza «Ladyballz» Walker med seg  videokamera. Filmen hun laget kan du se her! – Ladyballz gets lost in Japan

Se flere bilder under.