Hva er griptape? 

Det er gjerne utformet som en diger tape med ru overflate, som sandpapir med lim under. Dette brukes for å skape friksjon under føttene slik at føttene ikke sklir av brettet.

 

Ordinær grip – Er finkornet og brukes som oftest på longboard til cruising, dancing og brett laget for triksing. Sliter ikke like mye på skoene der grep ikke er det viktigste.

Grov grip – Har en veldig grovt ru overflate for å gi mest mulig grep i svinger og slides. Brukes ofte til downhill og freeriding der det er stor fart.

Spikes – Kan fåes som griptape, men det vanlig å skru inn små skruer fra undersiden av brettet for å få en samling små pigger som stikker opp i skosålen. Dette gir et forsterket grep på brettet på punkter det legges mye trykk på.

Grov foamgrip – Er en hybrid griptape som kombinerer foamens formende egenskaper med den grove grippens kraftige grep. Kan også lages selv med industriel skumplast og grov grip.

Foamgrip – Er laget av et vannbestandig skum som gjør at sko med grov såle synker ned i den og får godt grep på vått før. Vanlig å bruke til snowskate, tynnere type kan også kombineres med grov grip.