Er du helt ny på longboard og lurer på hvilket du skal velge, så er det faktisk ganske enkelt. Velg et brett som er laget for det du ønsker å gjøre, så vil det høyst sannsynligvis gjøre jobben mer enn godt nok. Når du da skal kjøpe brett nummer to, så er du nok bedre utrustet til å velge ut brett med spesifikke egenskaper.

For å finne det første brettet så er det én ting du må spørre deg selv om: «Hva skal jeg bruke brettet til?» Vi har valgt å dele det inn i tre kategorier. Det finnes også flere spesialiserte brett (slalombrett, dansebrett, poolbrett etc.), men vi velger her å fokusere på de kategoriene som de fleste nybegynnere er interessert i. Hvis du ikke forstår noen av begrepene så foreslår vi at du laster ned infoarket vårt hvor det aller meste står forklart.

Husk at ingenting er absolutt. Man kan slide med et cruisebrett, stå downhill med et freeridebrett og cruise med et downhillbrett.

Cruise

Skal du cruise så kan du strengt tatt bruke de aller fleste brett. Et typisk cruisebrett har som regel litt flex, og har veldig ofte en pintail shape. De aller fleste cruisebrett er top-mount, men hvis du skal bruke det til transport, så kan det være fordel med drop-through-mount eller et droppet brett.

Freeride/slide

Et freeridebrett kan være så mangt. Som hovedregel pleier vi å anbefale brett med minst mulig flex. Det er også typisk at et freeride/slidebrett er symmetrisk.

Downhill

Hvis man ikke vet nøyaktig hva man vil ha, så kan det være lurt å ha et brett som er så lavt som mulig mot bakken. En wedge eller de-wedge fremme og/eller bak kan også være med på å øke stabiliteten.

Se også Silverfish Longboarding for en kjøpsguide.